Chat with us, powered by LiveChat

Acneärr – Behandling

En behandling för dig som vill behandla acneärr i ansiktet eller andra delar av kroppen.

Behandla Acneärr

Acneärr-behandling hos oss

Vi har utvecklat en effektiv behandling för att få bort acneärr. Vi fokuserar framför allt på ansiktet och ryggen, men metoden kan även behandla andra delar på kroppen där acne förekommit. Vi erbjuder microneedling som effektivt behandlar acneärr. Vi vill kunna hjälpa dig på bästa möjliga sätt!

Behandling av acneärr – Konsultation

För att vi ska kunna identifiera din problemhy och därefter ge dig den optimala behandlingen för acneärr behövs en kostnadsfri konsultation. Vi analyserar din hy och rekommenderar därefter någon av våra behandlingar för acneärr. Något som är bra att veta är att man tyvärr inte kan behandla acneärr om man fortfarande har aktiv acne. Då måste man först behandla acnen som orsakar ärren.

Acneärr konsultation
Gratis - 20 minuter

Microneedling

Metoden vi använder för att behandla acneärr kallas för microneedling. Syftet med behandlingen är att reducera och få bort acneärr, men också att göra huden mjukare och tätare vilket ger den ett ungdomligare utseende.

Metoden går ut på att med micronålar skapa en serie mindre vertikala hål i huden. Den kontrollerade skadan som uppstår sätter igång hudens naturliga läkprocess och stimulerar produktionen av kollagen. På så vis kan man minska de flesta brister i huden – från acneärr till fina linjer, rynkor och förstorade porer. Efter behandlingen appliceras en ansiktsmask för att lugna huden. Det är viktigt att tänka på att man under en tid efteråt inte får sola, sminka sig eller basta. Huden behöver tid att återhämta sig!

Microneedling passar alla hudtyper, oavsett om den är torr, fet, solbrun, känslig eller tunn. Antalet behandlingar varierar från person till person, men vi på AcneSpecialisten rekommenderar generellt 4–6 behandlingar med en intervall på tre veckor. Antalet behandlingar beror på hur mycket acneärr du har och vilken din hudtyp är. Därför genomförs alltid en kostnadsfri konsultation innan behandlingen sätter igång.

Microneedling Ansikte
2395 kr - 50 minuter
Microneedling Ansikte - Kur 3 behandlingar
5995 kr - 3x 50 minuter (spara 1190 kr)
Microneedling Ansikte - Kur 5 behandlingar
8995 kr - 5x 50 minuter (spara 2980 kr)

Vanliga frågor

Vad är skillnaden på microneedling och microdermabrasion?

I fråga om acneärr-behandling är den stora skillnaden att metoderna används för olika grad av ärr. Mildare acneärr behandlas vanligtvis med microdermabrasion medan microneedling behandlar grövre acneärr. Under din kostnadsfria konsultation kommer din personliga hudterapeut att analysera din hud och avgöra vilken behandling som bäst kommer hjälpa dig.

Kan mina ärr komma tillbaka?

De specifika acneärr som behandlas och försvinner med hjälp av behandling kan inte komma tillbaka. Om din acne fortsätter att vara aktiv finns det dock risk att nya ärr bildas. Därför är det viktigt att inte bara behandla ärren utan att även få bukt på din acne om den fortfarande uppträder på huden.

Hur många behandlingar behövs?

Hur snabbt du kan få resultat är individuellt men vår vision är att du ska uppleva förbättring efter 4–6 gånger. Behandlingen gör inte nytta ensam – lika viktigt som själva behandlingen är att du själv använder de produkter du har rekommenderats. Förbättring och resultat uppnås med hjälp av kombinationen och av att du fortsätter ta hand om din hy. Om du inte får önskad effekt av behandlingen är det viktigt att du tar kontakt med din hudterapeut, så att ni tillsammans kan se över dina rutiner och de produkter du använder.

Tar behandlingen bort ärr i ansiktet?

Ja. Vår behandling mot acneärr fungerar bra i ansiktet, men kan även ta bort ärr på ryggen och andra delar av kroppen där acne förekommit.

Välj Klinik

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation