Chat with us, powered by LiveChat

Behandla acneärr

En behandling för dig som vill ta bort ärr i ansiktet och på andra delar av kroppen

Behandla Acneärr

Acneärr-behandling hos oss

Vi har utvecklat en behandling framförallt för att kunna behandla ärrbildning i ansiktet och på ryggen. Men metoden kan även behandla andra delar på kroppen där acne förekommit. Vi erbjuder både microdermabrasion och microneedling eftersom acneärr kan uppkomma i många olika former. Vi vill kunna hjälpa dig på bästa möjliga sätt!

Acneärr konsultation

För att vi ska kunna identifiera din problemhy och därefter ge dig den optimala behandlingen behövs en kostnadsfri acneärr konsultation. Vi går igenom din hy och rekommenderar därefter någon av våra behandlingar för acneärr. Något som är bra att veta är att man tyvärr inte kan behandla acneärr om man fortfarande har aktiv acne. Då måste man först behandla acnen som orsakar ärren.

Acneärr konsultation
Gratis - 20 Minuter

Microneedling

Metoden för att behandla den grövre graden av acneärr kallas för microneedling. Syftet med behandlingen är att reducera och ta bort acneärr men också att göra huden mjukare och tätare vilket ger den ett ungdomligare utseende.

Metoden går ut på att med micronålar skapa en serie mindre vertikala penetrerande hål i huden. På så vis kan man minska de flesta brister i huden - från acneärr till fina linjer, rynkor och förstorade porer. Efter behandlingen appliceras en ansiktsmask för att lugna huden. Det är viktigt att tänka på att man efteråt inte får sola, sminka sig eller basta. Huden behöver tid att återhämta sig!

Fördelar med microneedling:
  • Det passar alla hudtyper. Oavsett om den är torr, fet, solbrun, känslig eller tunn.

Antalet behandlingar varierar från person till person men vi på Acnespecialisten rekommenderar generellt 4-6 behandlingar med en intervall på tre veckor. Det beror dock lite på hur mycket acneärr du har och vilken din hudtyp är. Därför genomförs alltid en kostnadsfri acneärr konsultation innan behandlingen sätter igång.

Paketpriser:
  • 2 Tillfällen - 3995 kr
  • 3 Tillfällen - 5995 kr
Microneedling
2295 kr - 50 Minuter

Vanliga frågor

Vad är skillnaden på microneedling och microdermabrasion?

Det är skillnad utifrån den aspekten att man behandlar olika grader av acneärr med olika behandlingar. Mildare acneärr behandlas vanligtvis med microdermabrasion medan microneedling behandlar grövre acneärr. Under din kostnadsfria konsultation kommer din personliga hudterapeut att analysera din hud och avgöra vilken av behandlingarna som bäst kommer hjälpa dig.

Kan mina ärr komma tillbaka?

De specifika ärr som behandlas och försvinner med hjälp av behandling kan inte komma tillbaka. Däremot, om din acne fortsätter att vara aktiv, finns det risk att nya ärr bildas. Därför är det viktigt att inte bara behandla ärren utan att även få bukt på din acne om den fortfarande uppträder på huden.

Hur många behandlingar behövs?

Hur snabbt du kan få resultat är individuellt men vår vision är att du ska uppleva förbättring efter 4-6 gånger. Men behandlingen gör inte nytta ensam. Lika viktigt som det är att du genomgår den rekommenderade behandlingen är det att du själv behandlar med de produkter du har rekommenderats. Förbättring och resultat uppnås av kombinationen och av att du fortsätter ta hand om din hy. Skulle det inte vara så att du får de effekter du vill ha, är det viktigt att du tar kontakt med din hudterapeut så ni tillsammans kan se över dina rutiner och de produkter som du använder.

Tar behandlingen bort ärr i ansiktet?

Ja. Vår behandlingen mot acneärr arbetar i ansiktet, men kan även ta bort ärr på ryggen och andra delar av kroppen där acne förekommit.

Microdermabrasion

Metoden för att behandla den mildare graden av acneärr kallas för microdermabrasion. Ärren behandlas genom att skrapar på hudens yttersta lager och på så vis slipar bort problemområdet. Det gör plats för nya celler som återuppbygger området inifrån. Sedan återfuktar man. Antalet behandlingar varierar från person till person och hur mycket ärrbildning som finns på huden. Men den generella rekommendationen ligger mellan 5-10 gånger för att uppnå bästa möjliga resultat.

Microdermabrasion behandlar också:
  • Pigmentförändringar
  • Solskadad och åldrande hy
  • Torrhet
  • Förstorade porer
Paketpriser:

En vanlig behandling av microdermabrasion pågår i 30 minuter och kostar 950 kronor. Men eftersom vi rekommenderar att man gör behandlingen flera gånger för att uppnå ett bra resultat erbjuder vi två olika paketpriser.

  • 3 Tillfällen - 2195 kr
  • 6 Tillfällen - 3995 kr
Microdermabrasion
950 kr - 30 Minuter

Välj Klinik

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation

4.7 Fantastiskt bra (1443 betyg)

AcneSpecialisten Sundbyberg

4.7 Fantastiskt bra (1101 betyg)

AcneSpecialisten Södermalm

4.7 Fantastiskt bra (678 betyg)

AcneSpecialisten Östermalm