Chat with us, powered by LiveChat

Rosacea

Kan också beskrivas som rödflammig. 
Här förklarar vi vad som identifierar rosacea, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.

Varför rosacea

Rosacea är en kronisk hudsjukdom som beror på att huden lider av en inflammation. Den är genetisk, vilket betyder att du bara kan drabbas om du har anlag för det.

Man vet inte varför vissa drabbas av rosacea medan andra inte gör det, men man vet att en bidragande faktor kan vara det medfödda immunförsvaret. I huden lever naturliga kvalster som bildar slaggprodukter. Om huden inte kan svara tillräckligt på dess förökning bildas inflammationer av slaggprodukterna, som kan trigga din rosacea.

Inflammationen bildas av att huden får ökad kärlaktivitet. Dina kärl blir då större, och vita blodkroppar sipprar ut i dess vävnad. Detta leder till att kroppen tror att huden behöver läkas och försöker göra det med hjälp av hormonet histamin.

Allt som ökar blodtillförseln till ansiktet triggar rosacea. Det varierar från person till person, men saker som stark mat, överdrivet solande, stress, kemikalier, alkohol och hormonella förändringar kan vara sådant som bidrar till att inflammationen blir värre. Ljushyade personer kan tillexempel löpa större risk för att drabbas, eftersom solskadad hy är en riskfaktor.

Rosacea drabbar ungefär 10 % av den vuxna befolkningen. Den är vanligare bland kvinnor och utvecklas gradvis i takt med att man åldras. Hudsjukdomen är därför som vanligast bland människor i 30-40 års åldern, men kan i vissa fall bryta ut under tonåren också.

Områden

Näsa

Inflammationen rosacea kan uppstå överallt i ansiktet. Näsan är ett parti som hårt kan drabba män, det kallas för klumpnäsa och uppstår i ett förvärrat skede av rosacea.

Näsvingar

Ett område som normalt drabbas av rosacea. Huden är tunn och blodkärlen har lätt för att bli synliga.

Kinder

Området vid kinderna är stort och drabbas ofta vid rosacea.

Panna

Huden är känslig för yttre påverkan, om man har anlag för rosacea. Därför kan hela ansiktet drabbas, inklusive pannan.

Haka

Hakan, som en del av ansiktet, kan utveckla rosacea.

Ögon

Det kallas för okulär rosacea. Det drabbas man ofta av i ett förvärrat skede av inflammationen.

Kännetecken

Rödflammighet

Rödflammighet eller rodnad uppstår vid känslig hy. Det beror på att huden lätt hettar till, eftersom den är lättretlig. Det röda kan uppstå lite varstans på kroppen och kan bero av yttre faktorer, så som klimat, stark mat, solbränna och alkohol.

Känslig hy

Känslig, eller lättretlig hy, reagerar lättare på utomkroppsliga orsaker. Det kan leda till att blodkärlen vidgas och huden rodnar. Det kan bero på starka produkter, olika typer av väder och temperatur, alkohol eller stark mat. De här faktorerna orsakar inte känslig hy, men det triggar igång det.

Ytliga blodkärl

Ytliga blodkärl uppstår ofta i samband med rosacea och beror på att din hy fått ökad kärlaktivitet. Kärlen fyller ingen funktion, och kan därför behandlas bort.

Kvisslor

En kvissla, eller finne som det också kallas, uppstår i hudens obalans och vid en överproduktion av talg. Kvisslor uppstår i det andra stadiet av rosacea.

Bli av med din rosacea

När det kommer till rosacea är det viktigt att behandla den direkt, så man undviker att den utvecklas och blir värre. Vid behandling, strävar man efter att både ta bort rosacean, men också att framåt, med en specifik hudvårdsrutin, undvika att den återkommer.

Vi på Acnespecialisten använder oss därför av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att starta med en gratis hudkonsultation, där vi fastställer att det rör sig om rosacea, samt vilken grad av den som du har. Sedan, vilka produkter som på bästa sätt kan hjälpa dig.

Därefter utför vi en rosaceabehandling. Vi rengör din hy på djupet, applicerar en läkande lermask och återfuktar huden. Sedan, är det upp till dig att med hjälp av våra produkter från DAHL skincare fortsätta läka huden och förhindra att rosacean åter blossar upp.

Klicka på steg 1 här nedan för att påbörja din resa mot en problemfri hy!

Populära Frågor

Vad är skillnaden på att göra en konsultation online och på klinik?

Ingenting, du får samma personliga rådgivning från en hudterapeut som är med dig hela vägen. På så sätt kan du alltid höra av dig om du har frågor om din hy, behandlingarna, produkterna eller rutinerna.

Hur lång tid tar det att få resultat?

Hur snabbt du kan få resultat är individuellt, men vår vision är att du ska uppleva förbättring efter 1-3 veckor. Men behandlingen gör inte nytta ensam. Lika viktigt som det är att du genomgår den rekommenderade behandlingen är det att du själv behandlar med de produkter du har rekommenderats. Förbättring och resultat uppnås av kombinationen och av att du fortsätter ta hand om din hy. Skulle det inte vara så, är det viktigt att du tar kontakt med din hudterapeut så ni tillsammans kan se över dina rutiner och de produkter som du använder.

Behöver jag behandling om jag bara har några få finnar?

Problemhy går tyvärr inte att bota, däremot går den att behandla och hålla under kontroll. Så även om du bara ha ett fåtal finnar nu, kan problemet åter bryta ut över tid och bli större än i nuläget. Därför är det viktigt att behandla, och att behandla rätt!

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis Hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud och guidar dig i vilken behandling du rekommenderas samt skräddarsyr en rutin med hudvård anpassad efter din problemhy.

Steg 2

Anpassad Behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig Hudvårdsrutin

Du börjar arbeta med den hudvård och den rutin som hudspecialisten tagit fram. Den är speciellt anpassad för att möta de behov som din hy har. Bruka produkterna dagligen för att först reducera problemet och framåt bibehålla balansen.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi startar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss, kan du alltid göra konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation