Frågor och svar

Här kan du läsa svaren på de vanligaste frågorna om problemhy från våra kunder.

Kan man bota acne / problemhy?

Det går inte att bota acne och annan problemhy, inte ens med receptbelagda preparat. Men med hjälp av vår unika 3 stegs metod återskapas den naturliga balansen i huden vilket effektivt håller din problemhy under kontroll.

Hur går metoden till?

Det första vi gör är att du kommer in till oss på en gratis hudkonsultation. Här konstaterar vi din hudtyp och går igenom vad vi skulle kunna göra för dig och vilka behandlingar och hudvårdsprodukter som passar just dig och din hudtyp. I samband med detta kan vi boka in dig på en första behandling.

Vid den första behandlingen tar vi alltid bilder på ditt ansikte för att kunna jämföra med resultatet senare. Detta har även du tillgång till då du loggar in på din egna kundsida för att se din hudtyp, behandlingsrekommendationer, produktrekommendationer samt före och efter bilder. Därefter tar vi nya bilder vid varje besök så att vi tillsammans kan följa utvecklingen av din hy.

Varför skulle era metoder fungera när allt annat jag har provat tidigare aldrig har fungerat?

Det är många som är skeptiska och nästan förbannade när de kommer till oss och ifrågasätter varför vi skulle vara så mycket bättre än alla de andra salongerna/klinikerna/läkare de varit hos. Svaret är att vi har behandlat problemhy framgångsrikt sedan 1994 och vi skulle aldrig vart så länge i branschen om det inte hjälpte och gav resultat.

Behandlingarna och hudvårdsprodukterna innehåller den rätta kombinationen av bakteriedödande och talgdämpande effekt samt rika mjukgörande och återfuktande hudvårdsprodukter som inte täpper till porerna, detta i kombination med ordentligt djuprengörande ansiktsbehandlingar ger en perfekt kombination för problemhy.

Vad är det för skillnad mellan tonårs acne och vuxenacne?

Tonårsacnen har sin gång och den växer man oftast ifrån, men så länge acnen blomstrar bör man använda DAHL Skincare produkterna. Vuxenacne har man i stort sett hela sitt liv, den minskar dock ju äldre man blir, då talgproduktionen blir mindre med åren. Det som är likheten med de båda är att det handlar om hormoner, i tonåren när alla hormoner rusar i kroppen påverkas också talgproduktion i huden vilket leder till obalans.

Detta resulterar i en kraftigt ökad talgproduktion vilket ofta resulterar i acne. I vuxen ålder så handlar det om att hormonerna påverkas och kommer i obalans pga stark stress, medicinska orsaker, graviditet etc. vilket gör att även talgproduktionen påverkas och acne ofta triggas igång.

Kan jag klämma mina egna pormaskar?

Låt bli att klämma dina pormaskar. När en utbildad hudterapeut tar hand om pormaskar görs mycket mer än att bara klämma dem. Gör du fel kan inflammationer uppstå och det kan bli fula ärr.

Är det viktigt att följa behandlingsrutinerna?

Fuska aldrig med din behandlingsrutin, utan följ noga de direktiv som du har blivit ordinerad. Du kan aldrig påskynda behandlingen.

Är det något i min kost jag bör undvika såsom choklad, fet mat mm?

The journal of the American Medical Association säger att: "Diet plays no role in acne treatment in most patients, even large amount of certain foods have not clinically exaseratet acne" det betyder att dieten man intar under acnebehandlingar inte spelar någon större roll, även stora intag av viss mat, har inte visat sig ha någon kliniskt bevisat dålig effekt på acnen.

Det finns en annan studie som forskare i Australien utförde där man delade upp acnedrabbade män i åldrarna 15-25 år, den ena gruppen fick inta en diet av kolhydrater med högt GI (vitt bröd, sockerhaltiga drycker, snacks etc.) och den andra gruppen, en proteinrik diet med kolhydrater med lågt GI (fullkornsbröd/pasta, baljväxter etc.). Efter 12 veckor så visade den gruppen som fått den proteinrika dieten med kolhydrater med lågt GI ha fått en 50% minskning av sin acne.

Socker och vitt mjöl som snabbt höjer insulinet är sannolikt den främsta orsaken, och då kan man se ett samband med hormonerna, att när de kommer i obalans så påverkas även huden, vilket kan resultera i acne. En annan studie som utförts av en dermatolog vid namn Jerome Fischer, har sambandet mellan mejeriprodukter och acne, utretts på över tusen acnepatienter. Hans teori är att de könshormoner som finns i mjölken är det som ställer till problemen. Sambanden mellan manliga könshormoner och acne är sedan länge kända och Fisher tror att detsamma kan gälla med de kvinnliga könshormonerna. 80% av alla mjölkande kor är dräktiga vilket gör att de släpper ut stora mängder hormoner i mjölken som vi sedan dricker. I kombination med de hormoner som finns naturligt i människokroppen under tonåren blir det helt enkelt för mycket för kroppen att hantera. Särskilt om insulinnivåerna dessutom är höga för att dra en parallell till den australiska studien. Huden, som även är ett utrensningsorgan, får jobba hårt med att bli av med allt hormonöverskott och finns anlag så blir resultatet finnar och pormaskar.

Så slutsatsen blir både ja och nej, det finns mycket att säga om acne och vilken typ av kost man bör äta och inte äta. Det vi brukar säga är att det finns inget som säger att viss mat verkligen ger acne, men det är alltid det bästa att äta en bra varierad kost så att man hjälper sin hud på bästa sätt med att tillföra alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Det gör att huden och kroppen mår så bra som den kan bara kan må och då har man de bästa förutsättningarna. Dessutom är det ju så att vissa är känsligare än andra och är det så att man märker att huden blir sämre av viss kost så kan det ju vara bra att undvika att äta det man reagerar på för ofta. För fel kost är inte grundproblemet till acne, det är hormonerna, men det kan självklart bidra.

Kan jag sola när jag använder hudvårdsprodukterna?

Undvik stark sol de första två veckorna under intensivbehandlingen samt direkt efter intensivbehandlingen då du är extra känslig i din hy. Använd SPF 30 om du vistas utomhus och det är soligt, skydda gärna extra med t.ex. en hatt eller keps. När du använt hudvårdsprodukterna ett tag kan du sola som vanligt då du i fortsättningen kommer att använda gelen endast över natten. Se dock till att tvätta av ordentligt på morgonen samt att du gärna använder SPF över din kräm om det är soligt för att skydda din hud. Detta gäller för alla som använder DAHL's hudvårdsprodukter.

Är det något man ska tänka på med nya acneärr / fläckar då det gäller solen?

Tänk på att nya ärr / fläckar efter acne bör skyddas mot starkt solljus så att de inte blir mörkare. Ärr är nämligen mycket känsligare mot solen än vanlig hud. Detta beror på att ärrvävnad saknar de celler som tillverkar melanin som är kroppens egna solskydd. Solens skadliga UVA/B strålar kan missfärga ärret i en ljusare eller mörkare färg. Missfärgningen är ofta permanent och resultatet kan bli att ärret inte återgår till samma färg som omkringliggande hud. Därför är det viktigt att använd SPF 30 över din vanliga dagkräm om du ska vistas ute mycket i solen, gäller även när man åker upp till fjällen, då snön reflekterar solen precis som sanden och vattnet på stranden.

Måste jag göra behandling innan jag börjar med hudvårdsprodukterna?

För att få de snabbaste och bästa resultaten bör du göra en till tre behandlingar för att verkligen få rent i din hy innan du börjar med hudvårdsprodukterna. Om du inte kan ta dig till en AcneSpecialisten salong föreslår vi att du pratar med din närmaste auktoriserade hudterapeut.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation