Perioral Dermatit

Här kan du läsa mer om Perioral Dermatit och hur du effektivt behandlar huden.

Information om Perioral Dermatit

Perioral betyder "runt munnen" och Demratit betyder "inflammation i huden", vilket förklarar både vad perioral dermatit är och var man får problemet. Ofta finns det ett glapp mellan läpparna och inflammationen. Som annan problemhy finns det flera olika grader, från mild rodnad och klåda till påtaglig irritation, inflammation och klåda. Perioral Dermatit uppstår när någon av de triggande faktorerna stör hudens balans och talgproduktion.

Perioral Dermatit är i grunden genetiskt vilket betyder att problemet endast drabbar de som har de genetiska anlagen för problemet. Dock krävs det en triggande faktor innan problemet uppstår i huden. Ofta triggas Perioral Dermatit igång av hormonerna i kroppen och då finns inga tydliga orsaker till att problemet uppstår och då behöver man ofta använda hudvårdsprodukter för att behandla huden. När det är produkter som orsakar problemet, såsom vissa typer av smink och hudvårdsprodukter kan man motverka problemet genom att identifiera dessa och avsluta användandet av berörda produkter. Andra faktorer som kan förvärra problemet är bland annat kraftig kyla eller värme, kraftig sol utan solskydd, het dryck, vin och stark mat.

Kännetecken

  • Rodnad
  • Finnar
  • Klåda
  • Papler
  • Pustler

Område

  • Runt Munnen
  • Näsvingarna
  • Hakan
acne område ansikte acne omrade ansikte sida

Behandla Perioral Dermatit

Till skillnad från annan problemhy så kan Perioral Dermatit orsakas av livsstil såsom vilka produkter du använder eller andra temporära hormonssvängningar. Då kan problemet behandlas genom att identifiera och undvika orsaken, det kan även försvinna med åldern. Ofta är det dock svårt att hitta en tydlig orsak till problemet eftersom det beror på hormonerna och ofta vill man inte heller försöka vänta ut problemet.

Då är det viktigt att använda en metod som hjälper dig att återskapa hudens naturliga balans och sedan bibehåller denna balans för att hålla problemhyn under kontroll. Det börjar med en gratis hudkonsultation där vi tittar på din hy för att ta reda på vilken typ av problemhy du har och vilka hudvårdsprodukter som passar just din hudtyp.

Steg 2 är att vi utför en rekommenderad behandling som i detta fall är porrengöring som ger dig en riktigt bra start på behandlingen av din hy.

Nästa steg är att själv ta hand om din hy med hjälp av DAHL Skincares hudvårdsprodukter. Dessa hudvårdsprodukter återskapar hudens naturliga balans och bibehåller sedan denna balans för att hålla acnen under kontroll. Klicka på steg 1 för att komma igång!

Ta första steget mot en problemfri hy!

Boka tid för en Gratis Hudkonsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om din hy och du behandlar just din problemhy.


Läs mer & Boka tid