Chat with us, powered by LiveChat

Ytliga blodkärl

Kallas också för brustna blodkärl och synliga blodkärl. Här förklarar vi vad som identifierar ytliga blodkärl, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.


Vad är ytliga blodkärl?

Ytliga blodkärl uppkommer ofta i samband med rosacea, men du kan få det utan att ha anlag för hudsjukdomen också. Ytliga blodkärl uppstår främst i ansiktet och på näsan. Blodkärlen kan bli plötsligt synliga på huden som enskilda ådror eller som flera stycken i grupp. Det kan liknas vid en spindel, eftersom problemet reduceras ned till en tydlig punkt, som ådrorna går ut ifrån. Precis som en spindel och dess ben.

Ytliga blodkärl uppstår när stora djupliggande kärls väggar försvagas eller brister. Då uppenbarar sig kärlen på det övre hudlagret och det som kallas ytliga blodkärl har bildats.

Områden

Näsa

Precis som rosacea så kan ytliga blodkärl uppenbara sig på näsan. Huden här är väldigt tunn vilket ökar risken för blodkärlen att bli synliga.

Näsvingar

Precis som rosacea så kan ytliga blodkärl uppenbara sig på näsvingen. Huden här är väldigt tunn vilket ökar risken för blodkärlen att bli synliga.

Kinder

Kinderna är ett område i ansiktet som brukar bli hårt drabbat av både rosacea och ytliga blodkärl. Här kan ett eller flera blodkärl uppenbara sig och bli tydliga.

Kännetecken

Rosacea

Ytliga blodkärl uppstår ofta i samband med inflammation och utbrott av hudsjukdomen rosacea.

En eller flera kärl

Ett enskilt kärl kan bli synligt eller flera stycken samtidigt. Det kallas för spindel, för att flera kärl kan uppenbara sig ur en central punkt och sedan ut från den. Precis som spindelben.

Hur blir man av med ytliga blodkärl?

Ytliga blodkärl är onödiga och därför ofarliga. De kan uppfattas estetiskt störande och därför är det vanligt att man behandlar bort dem.. Man reducerar kärlen med hjälp av en behandling som kallas IPL. Det betyder intesivt, pulserande ljus och skapar en kontrollerad förändring på de område man vill behandla. Värmen som bildas behandlar bort överskott, alltså det som inte behövs. I detta fall dina ytliga blodkärl.

Vi på Acnespecialisten använder oss av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att starta med en gratis hudkonsultation där vi tar reda på vart du har ytliga blodkärl, hur omfattande problemet är och vilken behandling som är bäst för just dig. Vi kommer också identifiera orsaken för att förhindra att de återkommer.

Därefter utför vi den behandling som hudterapeuten kommit fram till ger dig den bästa möjliga starten på din resa mot en problemfri hy. Sedan är det upp till dig att med hjälp av din skräddarsydda hudvårdsrutin, framtagen av din hudterapeut, bibehålla hudens naturliga balans för att förhindra att nya ytliga blodkärl dyker upp i framtiden.

Klicka på steg 1 här nedan för att påbörja din resa mot en problemfri hy!

Vanliga frågor

Har jag rosacea?

Ytliga blodkärl kan vara ett symptom på rosacea. Men du kan också drabbas av ytliga blodkärl under andra omständigheter. Den med tunn, känslig hy kan ha lättare att få synliga blodkärl. Men yttre faktorer, så som hård solexponering kan också påverka ytliga blodkärl att kika fram. Är du osäker på vilken hudtyp du har och varför du har ytliga blodkärl, boka en kostnadsfri hudkonsultation hos oss så hjälper vi dig.

Hur blir jag av med mina ytliga blodkärl?

För att bli av med ytliga blodkärl kan man använda sig av IPL, intensivt pulserande ljus, för att reducera och ta bort ytliga blodkärl. Boka en kostnadsfri hudkonsultation så vi kan identifiera din problemhy och hjälpa dig vidare mot rätt behandling.

Behandlar ni ytliga blodkärl på hela kroppen?

Nej. Vi behandlar endast ytliga blodkärl som uppkommer i ansiktet. De är onödiga och fyller ingen funktion, därför fungerar det att ta bort dem utan vidare.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation