Chat with us, powered by LiveChat

Blodprickar

Kallas också för smultronmärke, jordgubbsmärke och hemangiom. Här förklarar vi vad som identifierar blodprickar, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.

Varför blodprickar?

Blodprickar, eller hemangiom, som är den medicinska termen, är rödaktiga prickar på huden. De varierar lite i färg från klarröda till mörkt röda, men kan också vara mer åt det lila hållet. De varierar i storlek, från millimeter till en eller flera centimeter och kan vara både släta och upphöjda.

Blodprickar är godartade blodkärlstumörer. De uppkommer för att en större samling blodkärl bildats under det område på huden där märket finns. Det är särskilt vanligt hos mindre barn, men förekommer även hos både tonåringar och vuxna. I regel är det ofarligt och försvinner ofta av sig självt, men det kan ta flera år. Därför behandlar man dem, men i synnerhet hos vuxna och inte mindre barn, eftersom chansen då är större att de försvinner av sig självt.

Områden

Hela kroppen

Hemangiom, blodprickar, kan uppstå var som helst på kroppen och är i regel ofarliga. De är lätta att behandla bort.

Kännetecken

Röda prickar

Blodprickar är röda märken på huden. De kan vara både släta och upphöjda. De kan variera lite i färg men håller sig i den röd-lila färgskalan.

Smultronmärke

Blodprickar kallas också för smultronmärke. Det är röda prickar på huden som kan vara både släta och upphöjda. De är ofarliga men kan uppfattas estetiskt störande.

Jordgubbsmärke

Blodprickar kallas också för jordgubbsmärke. Det är röda prickar på huden som kan vara både släta och upphöjda. De är ofarliga men kan uppfattas estetiskt störande.

Bli av med dina blodprickar

I regel är blodprickar ofarliga, men det kan vara bra att hålla koll på dem. Även om de inte är farliga, kan man uppleva dem som estetiskt störande och därför vilja ta bort dem.

Att ta bort blodprickar är inte komplicerat. Vi på Acnespecialisten har tagit fram en unik metod där vi först erbjuder dig en gratis hudkonsultation för att säkerställa vilken typ av problemhy det är du vill behandla. När det kommer till blodprickar, använder vi oss av en behandling som kallas för cryopen, som efter konsultationen är nästa steg.

Kryo betyder frysning, och är just det som behandlingen går ut på. Det är effektivt för att ta bort blodprickar och är en metod som används världen över. Det räcker oftast med 1-3 gånger.

Observera att vi på Acnespecialisten endast har möjligheten att behandla godartade hudförändringar. Vi har tyvärr inte möjligheten att utföra provtagning, och rekommenderar därför att du vänder dig till en läkare om du är osäker på huruvida din hudåkomma är ofarlig.

Populära Frågor

Vad är skillnaden på att göra en konsultation online och på klinik?

Ingenting, du får samma personliga rådgivning från en hudterapeut som är med dig hela vägen. På så sätt kan du alltid höra av dig om du har frågor om din hy, behandlingarna, produkterna eller rutinerna.

Hur lång tid tar det att få resultat?

Hur snabbt du kan få resultat är individuellt, men vår vision är att du ska uppleva förbättring efter 1-3 veckor. Men behandlingen gör inte nytta ensam. Lika viktigt som det är att du genomgår den rekommenderade behandlingen är det att du själv behandlar med de produkter du har rekommenderats. Förbättring och resultat uppnås av kombinationen och av att du fortsätter ta hand om din hy. Skulle det inte vara så, är det viktigt att du tar kontakt med din hudterapeut så ni tillsammans kan se över dina rutiner och de produkter som du använder.

Behöver jag behandling om jag bara har några få finnar?

Problemhy går tyvärr inte att bota, däremot går den att behandla och hålla under kontroll. Så även om du bara ha ett fåtal finnar nu, kan problemet åter bryta ut över tid och bli större än i nuläget. Därför är det viktigt att behandla, och att behandla rätt!

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis Hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud och guidar dig i vilken behandling du rekommenderas samt skräddarsyr en rutin med hudvård anpassad efter din problemhy.

Steg 2

Anpassad Behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig Hudvårdsrutin

Du börjar arbeta med den hudvård och den rutin som hudspecialisten tagit fram. Den är speciellt anpassad för att möta de behov som din hy har. Bruka produkterna dagligen för att först reducera problemet och framåt bibehålla balansen.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi startar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss, kan du alltid göra konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation