Chat with us, powered by LiveChat

Ärr från finnar

Kan också beskrivas som Postinflammatorisk Hyperpigmentering (fläckar), Atrofiska Ärr (gropar) och acneärr. Här förklarar vi vad som identifierar ärr från finnar, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.

Konsultation - Ärr från finnar
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Ärr från finnar
2395 kr - 50 minuter

Ta bort ärr från finnar i 2 steg

Steg 1

Gratis ärr konsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks dina ärr. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en behandlngsplan åt dig. Du får även en personlig hudterapeut som hjälper dig genom hela behandlingen.

Konsultation - Ärr från finnar
Gratis - 20 Minuter
Steg 2

Anpassad ärrbehandling

Efter att vi har analyserat din hy utför vi anpassade behandlingar efter din typ av ärr fårn finnar. Vi jobbar med en metod som heter microneedling där man effektivt behandlar och jämnar ut tonen och hudytan.

Behandling - Ärr från finnar
2395 kr - 50 minuter

Vad är ärr från finnar?

Acneärr och ärr från finnar uppstår då talget som ovandlats till en syra fräter på de olika hudlagren. Talget omvandlas då porerna täpps igen och inte kan göra sig av med allt sitt innehåll.

Ärren och fläckarna kan uppenbara sig på olika sätt beroende på allvarlig acne du tidigare lidit av. Vid mild acne blir det ofta bara röda eller mörkare fläckar på huden medan huden får så kallade gropar och blir ärrig efter svårare acne.

Ärr från finnar resultat - Före & efterbilder

Fler resultat
Dermapen Resultat mot ärr från finnar Microneedling Resultat mot ärr från finnar
Konsultation - Ärr från finnar
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Ärr från finnar
2395 kr - 50 minuter

Varför uppstår ärr från finnar?

Ärr från finnar uppstår till följd av aktiv acne som bryter ner huden. I varje finne skapas en aggressiv fettsyra som fräter på huden och orsakar sår. Inledningsvis skapar detta en missfärgning i huden som syns som en mörk fläck i huden som finns kvar efter att finnen försvunnit. Dessa acneärr i form av finnar läker med tiden om huden får en chans att återhämta sig.

Pågår problemet under en längre period skadas huden struktur och leder till gropar i huden. Dessa gropar läker inte ihop på egen hand men går att behandla med hjälp av microneedling.

Ärr från finnar områden

Ansikte Axlar Rygg

Kännetecken

Fläckar (Postinflammatorisk Hyperpigmentering)

Mörka eller röda fläckar, vilket troligtvis är ärr efter din acne. Fläckar är ofta en följd av mildare acne.

Gropar (Atrofiska Ärr)

Gropar i hyn och grova ärr som bildar som en skuggbildning på huden är en följd av grövre acne. Detta kan behandlas och reduceras.

Konsultation - Ärr från finnar
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Ärr från finnar
2395 kr - 50 minuter

Hur behandlar man ärr från finnar?

Ärr från finnar är ofarliga men kan uppfattas som estetiskt störande, groparna blir särskilt tydliga i varierande ljus. Lyckligtvis går båda sorternas acneärr att behandla effektivt med en anpassad behandlingsmetod beroende på vilken typ av acneärr du har.

Fläckar i from av acneärr är ofta röda eller bruna i färgen. Om du inte längre har aktiv acne kommer de att blekas bort med tiden, men det kan dock ta lång tid. Denna process kan accelereras med hjälp av kemisk peeling behandlingar för att få bort fläckarna snabbare.

Vid svårare ärrbildning bildas gropar i huden och dessa försvinner inte på egen hand utan måste behandlas med hjälp av microneedling. Under en microneedling behandling används nålar för att skapa en kontrollerad skada i huden. Detta tvingar igång hudens egen läkningsprocess som återskapar slätare och jämnar hy.

Allt börjar med det första steget vilket är en kostnadsfri acneärr konsultation hos oss!

Konsultation - Ärr från finnar
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Ärr från finnar
2395 kr - 50 minuter

Frågor & svar om ärr från finnar

Kan jag bli av med mina ärr från finnar helt och hållet?

Ja! På den kostnadsfria hudkonsultation som vi erbjuder kommer vi att identifiera graden av ditt problem och hjälpa dig att behandla på bästa sätt. Genom att följa de råd och den behandling vi rekommenderar kommer dina acneärr att kunna försvinna. Men det är viktigt att komma ihåg att det tar olika lång tid beroende på hur grova de är.

Har jag fått ärr för att jag klämt finnarna?

Inte nödvändigtvis. Det kan vara så, framförallt om man ofta pillar på och klämmer finnarna när de inte är mogna. Men oftast handlar det om att acnen inte blivit behandlad på rätt sätt och fått fräta fritt på hudens lager.

Kan mina ärr komma tillbaka?

Inte de ärr som du redan behandlat bort. Men om man inte angriper roten till problemet, acnen i sig, kan den i sin tur orsaka att nya ärr skapas. Därför är det viktigt att behandla din acne och inte bara ärren.

Hur många behandlingar behövs?

Hur snabbt du kan få resultat är individuellt men vår vision är att du ska uppleva förbättring efter 4–6 gånger. Behandlingen gör inte nytta ensam – lika viktigt som själva behandlingen är att du själv använder de produkter du har rekommenderats. Förbättring och resultat uppnås med hjälp av kombinationen och av att du fortsätter ta hand om din hy. Om du inte får önskad effekt av behandlingen är det viktigt att du tar kontakt med din hudterapeut, så att ni tillsammans kan se över dina rutiner och de produkter du använder.

Tar behandlingen bort ärr i ansiktet?

Ja. Vår behandling mot acneärr fungerar bra i ansiktet, men kan även ta bort ärr på ryggen och andra delar av kroppen där acne förekommit.

Välj Klinik

Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation