Hudflikar

Kallas också för fibrom och skintags. Här förklarar vi vad som identifierar hudflikar, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.


Vad är hudflikar?

Hudflikar, eller skintags, är mindre utväxter från huden. De kan variera i storlek men blir sällan särskilt stora. De kan antingen vara i samma nyans som din hudton eller lite mörkare. De små flikarna är vanligt förekommande i armhålorna och på halsen, men kan dyka upp på samtliga ställen på kroppen där det finns hudveck.

Varför hudflikar dyker upp kan bero på olika saker. Det kan bero på att huden är lite irriterad, att det pågår en förändring i den hormonella balansen vid till exempel en graviditet eller så kan det vara en konsekvens av hudens åldrande. Anledningen är individuell och skiljer sig som så många andra hudproblem från person till person. Det viktigaste är dock att veta att oavsett anledning så är det inga problem att behandla bort dem.

Områden

Halsen

Hudflikar uppstår på ställen där det finns hudveck. Halsen är ett vanligt förekommande ställe.

Armhålorna

Hudflikar uppstår på ställen där det finns hudveck. Armhålan är ett vanligt förekommande ställe.

Andra områden med hudveck

Armvecket, ögonlocken och ljumsken, till exempel, är andra områden på kroppen där det finns hudveck. Här kan hudflikar också uppstå.

Kännetecken

Utstående hudflikar

Skintags, eller hudflikar, är hud som växer utanpå kroppen. De är oftast små och kan vara i samma färg som din hudton eller lite mörkare.

Utväxter

De dyker upp på olika ställen på kroppen, men främst där det finns hudveck. De är ofta små kan vara i samma färg som din hudton eller lite mörkare.

Hur blir jag av med mina hudflikar?

I regel är hudflikar ofarliga, men det kan vara bra att hålla koll på dem så de inte växer eller ändrar färg. Och även om de inte är farliga, så kan man uppleva dem som estetiskt störande och därför vilja ta bort dem.

Att ta bort hudflikar är inte komplicerat. Vi på Acnespecialisten har tagit fram en unik metod där vi först gör en gratis hudkonsultation för att säkerställa vilken typ av problemhy det är du vill behandla. När det kommer till hudflikar, använder vi oss av en behandling som kallas för cryopen. Det är nästa steg efter konsultationen!

Kryo betyder frysning och är just det som behandlingen går ut på. Det är effektivt för att ta bort hudflikar och är en metod som används världen över. Man fryser helt enkelt ner det lilla området som är drabbat och reducerar hudfliken med hjälp av kyla. Det räcker oftast med 1-3 gånger.

Observera att vi på Acnespecialisten endast har möjligheten att behandla godartade hudförändringar. Vi har tyvärr inte möjligheten att utföra provtagning och rekommenderar därför att du vänder dig till en läkare om du är osäker på huruvida din hudåkomma är ofarlig eller inte.

Vanliga frågor

Är hudflikar farligt?

Skintags är i regel godartade utväxter från huden. De uppstår ofta i armhålorna och på andra ställen på huden där det förekommer väck. Det är vanligt förekommande och kan uppstå när som helst i livet. Om du är osäker på om dina hudförändringar är godartade rekommenderar vi dig att rådfråga en läkare innan du vänder dig till oss för behandling.

Kan jag ta bort mina hudflikar själv?

Nej, det ska du inte göra. Vill du bli av med dina skintags rekommenderar vi att du bokar en kostnadsfri hudkonsultation hos oss så vi kan hjälpa dig vidare.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation