Mjälleksem

Kan också kallas för mjälleksem eller seborroiskt eksem.
 Här förklarar vi vad som identifierar seborré, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.

Varför mjälleksem

Mjälleksem uppkommer på ställen på din kropp där det finns mycket talgkörtlar. Ansiktet, hårbottnen och bröstkorgen är typiska sådana ställen. Orsaken till mjälleksem är inte helt fastställd, men åkomman är ärftlig. Du kan alltså inte få det, om du inte har anlag för det.

Däremot är mjälleksem väldigt vanligt. Det är inte farligt och kan i milda fall gå över av sig självt. Vid mjälleksem blir huden röd och börjar både fjälla och klia.

Kännetecken

Torra partier

Torra partier i ansiktet ansikte. Främst vid näsa, ögonbryn, hårfäste och skäggväxten. Här kan huden flagna.

Fet hy

Huden kan upplevas som glansig, fet och skrovlig. Den är då i behov av fukt.

Irriterad hy

Huden blir röd, fjällar och börjar klia.

Områden

Hårfäste

Mjälleksem angriper bland annat ställen med hår, som hårfästet.

Ögonbryn

Mjälleksem angriper bland annat ställen med hår, som ögonbrynen.

Näsa

Du kan lida av mycket pormaskar vid mjälleksem, främst vid näsan. Här drabbas du ofta av eksemet.

Näsvingar

Du kan lida av mycket pormaskar vid mjälleksem, främst vid näsan. Här drabbas du ofta av eksemet.

Skäggväxt

Mjälleksem drabbar i större utsträckning män än kvinnor, och kan angripa skäggväxten.

Behandla mjälleksem

Många gånger kan det försvinna av sig självt, men i andra fall behöver man behandla för att bota mjälleksem. Då arbetar man med att återställa hudens naturliga balans.

Vi på Acnespecialisten använder oss av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att starta med en gratis hudkonsultation, där vi tar reda på vilken typ av problemhy du har och vilka produkter som på bästa sätt kan hjälpa dig.

Därefter utför vi rekommenderad behandling, i detta fall en porrengöring, som rengör på djupet för att motverka de problem som uppstår i samband med överproduktion av fett. Det kommer ge dig bästa möjliga start på din resa mot en problemfri hy.

Sedan, är det upp till dig att med hjälp av våra produkter från DAHL Skincare framåt fortsätta balansera huden och motverka att seborré åter uppstår.

Klicka på steg 1 här nedan för att påbörja din resa mot en problemfri hy!

Vanliga frågor

Vad är skillnaden på att göra en konsultation online och på klinik?

Ingenting, du får samma personliga rådgivning från en hudterapeut som är med dig hela vägen. På så sätt kan du alltid höra av dig om du har frågor om din hy, behandlingarna, produkterna eller rutinerna.

Hur lång tid tar det att få resultat?

Hur snabbt du kan få resultat är individuellt, men vår vision är att du ska uppleva förbättring efter 1-3 veckor. Men behandlingen gör inte nytta ensam. Lika viktigt som det är att du genomgår den rekommenderade behandlingen är det att du själv behandlar med de produkter du har rekommenderats. Förbättring och resultat uppnås av kombinationen och av att du fortsätter ta hand om din hy. Skulle det inte vara så, är det viktigt att du tar kontakt med din hudterapeut så ni tillsammans kan se över dina rutiner och de produkter som du använder.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation