Seborré

Seborré kan också kallas för mjälleksem eller seborroiskt eksem. Här förklarar vi vad som kännetecknar problemet, varför det uppstår och hur vår seborré-behandling kan hjälpa dig.


Vad är seborré?

Seborré är ärftligt. Det betyder att du inte kan få det om du inte har anlag för det. Problemet uppstår för att huden är i obalans och kan angripa ögonbryn, hårfäste, näsa och skäggväxt. Seborré kan liknas vid eksem och dyker oftast upp i samband med kallt och torrt väder. Eftersom problemet är bestående kan det dyka upp till och från under vuxenlivet om det inte behandlas rätt.

Män drabbas i större utsträckning än kvinnor. För den som har anlag för det kan alkohol vara en triggande faktor.

Områden

Hårfäste

Seborré kan liknas vid eksem och angriper bland annat ställen med hår, som hårfästet.

Ögonbryn

Seborré kan liknas vid eksem och angriper bland annat ställen med hår, som ögonbrynen.

Näsa

Du kan lida av mycket pormaskar vid seborré, främst vid näsan. Här drabbas du också av det mjälliknande eksemet som är seborré.

Näsvingar

Du kan lida av mycket pormaskar vid seborré, främst vid näsan. Här drabbas du också av det mjälliknande eksemet som är seborré.

Skäggväxt

Seborré drabbar i större utsträckning män än kvinnor och kan angripa skäggväxten.

Kännetecken

Torra partier

Du lider av torra partier i ditt ansikte. Främst vid näsa, ögonbryn, hårfäste och skäggväxten. Här kan huden flagna.

Fet hy

Huden kan upplevas som glansig, fet och skrovlig. Den är då i behov av fukt.

Behandla seborré

Hos oss kan du göra en seborré-behandling som återskapar hudens naturliga balans.

Vi använder oss av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och håller det under kontroll på lång sikt. Du startar med en gratis hudkonsultation där vi tar reda på vilken typ av problemhy du har och vilka produkter som kan hjälpa dig på bästa sätt.

Efter det utför vi en rekommenderad behandling – i detta fall rekommenderas en porrengöring. Den rengör på djupet och motverkar de problem som uppstår i samband med överproduktion av talg, alltså det som orsakar din seborré. Porrengöringen ger dig bästa möjliga start på din resa mot en problemfri hy.

Sedan är det upp till dig att ta över. Till din hjälp har du en skräddarsydd hudvårdsrutin som din personliga hudterapeut tar fram åt dig. Rutinen bidrar till att huden balanseras – ett mycket viktigt steg mot att bota seborré på lång sikt.

Frågor om att behandla seborré

Har jag mjäll?

Seborré angriper ställen på kroppen som har mycket talgkörtlar. Bland annat hårbottnen, pannan och kring näsvingarna. Seborré kan också kallas för mjälleksem och symptomen är röd och fjällande hud. Det är inte samma sak som mjäll som kan uppstå i hårbottnen när huden förnyas och släpper ifrån sig sina gamla celler.

Hur kan jag behandla seborré?

Seborré kan i många fall försvinna av sig självt men om det inte gör det så rekommenderar vi att man genomgår en porrengöring, för att återskapa hudens naturliga balans. Seborré uppstår i talgkötlarna där hudens fetter produceras och det är de nivåerna man behöver hjälpa till att balansera. Det är dock viktigt att veta att man inte kan drabbas av seborré om man inte har anlag för det. Därför finns det risk att det kommer tillbaka om man inte behandlar med rätt hudvårdsprodukter. Boka en kostnadsfri hudkonsultation hos oss så hjälper vi dig med en rutin som passar dig och din hy.

Kan jag bota seborré för alltid?

Eftersom seborré är ärftligt är det också bestående. Det betyder att, om den inte behandlas på rätt sätt, så kommer den att återkomma om och om igen. Därför är det viktigt att inte bara genomgå den behandling som du rekommenderas. Utan även använda den hudvårdsrutin som din personliga hudterapeut skräddarsytt åt dig dagligen.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation