Seborré

Även kallat: mjälleksem & seborroiskt eksem

Här kan du läsa mer om seborré och de olika typerna av seborré samt hur du effektivt behandlar din hy.

Information om Seborré

Seborré beror på en obalans i huden och visar sig i något som liknar en blandning mellan psoriasis och rosacea. När huden hamnar i denna obalans producerar mer talg (fett) vilket gör att seborré uppstår. Dessa problem angriper ögonbrynen, hårfästet, runt näsan och i skäggväxten. Problemhyn är vanligare hos män än hos kvinnor och i vissa fall kan alkohol göra att seborré blossar upp och eskalerar.

Kännetecken

  • Flagnande hud runt näsa, ögonbryn, hårfäste eller i skäggväxten
  • Huden känns fet och skrovlig
  • Vanligast hos män
  • Seborroiskt eksem kallas ibland för mjälleksem

Område

  • Hårfäste
  • Ögonbryn
  • Näsa
  • Näsvingar
  • Skäggväxt
seborré område ansikte seborré område ansikte sida

Typer av Seborré

De två vanligast typerna av seborré i ansiktet är seborré sicca och seborré eleosa. Seborré Sicca innebär att huden är torr och fjällig på ytan men är fet och klibbig under. Huden kan även vara storporig och se lite gråaktig ut.

Seborré eleosa kan även kallas seborroiskt eksem eller mjälleksem ser huden glansig, röd och oljig ut vilket beror på överproduktion av fett, huden kan även vara storporig och ha pormaskar. Huden är mycket tjockare på dem röda områdena för de som har Seborré Eleosa på grund av dålig genomblödning.

lätt seborre i ansiktet

Lätt seborré

seborre i ansiktet

Seborré

seborroiskt eksem i ansiktet

Seborroiskt eksem

Se resultaten här

Behandla Seborré

Vi på AcneSpecialisten har tagit fram en unik behandlingsmetod för dig som lider av seborré. Eftersom det inte går att bota problemhy såsom Seborré är det viktigt att använda sig av en metod som vårdar och behandlar huden för att ta bort seborré. Därefter använder man sig av en hudvårdsrutin som bibehåller den naturliga balansen så att seborré inte blossar upp.

Vi börjar alltid men en kostnadsfri hudkonsultation där vi tittar närmare på din hy för att ta reda på vilken typ av problemhy du har. Här kan du få mer information din hy och hur du ska behandla den för att uppnå ett bra resultat. Under konsultationen rekommenderar vi en behandling och vilka hudvårdsprodukter som passar just dig.

Nästa steg är den rekommenderade behandlingen som för seborré vanligtvis är en porrengöring. Här rengör vi huden på djupet för att du ska bli av med pormaskar och andra problem som uppstår i samband med en ökad talgproduktion. Detta ger dig en riktigt bra start på behandlingen av din hy och gör så att du snabbare får ett resultat när du använder hudvårdsprodukterna.

Resten sköter du hemma med hjälp av hudvårdsprodukter från DAHL Skincare. Under konsultationen blir du rekommenderat ett paket som innehåller hudvårdsprodukter anpassade för att behandla din seborré. Paketet innehåller även behandlingsrutiner som förklarar hur du använder hudvårdsprodukterna dag för dag för att balansera huden och bli av med din seborré. Detta gör det enkelt att göra hudvårdsprodukterna till en del av din dagliga hudvårdsrutin för en enkel och långvarig lösning på din problemhy.

Ta första steget mot en problemfri hy!

Boka tid för en Gratis Hudkonsultation hos Acnespecialisten så berättar vi mer om din hy och du behandlar just din problemhy.


Läs mer & Boka tid