Blandhy

Kan också kallas för kombinerad hy och kännetecnas av en oljig t-zon. 
Här förklarar vi vad som identifierar blandhy, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.


Vad är blandhy?

Blandhy är den allra vanligaste av de olika hudtyperna och utmärks av att olika delar av ansiktet och kroppen kan vara drabbade av olika typer av besvär. Det kännetecknas ofta av en lite oljigare t-zon och torrare eller normala partier i resten av ansiktet. En person med blandhy kan därför råka ut för de många av problemhy-typerna samtidigt. Man kan till exempel ha både acne, torr hy, pormaskar och oljig hy på samma gång.

När utbrotten på de olika typerna av besvär ligger på ungefär samma nivåer identifierar man det som blandhy. Det är alltså inget av problemet som utmärker sig mer än något annat. Du har helt enkelt lite torr hy ibland och lite fet hy ibland. Det är alltså helt normalt att man då, till exempel, har en oljig t-zon samtidigt som man är lite torrare på kinderna, halsen och vid ögonen. Problemen kan också förändras med klimatet. Det är vanligt att en person med blandhy är torrare på vintern när det är kallare ute än vad den är på sommaren.

Utbrotten av olika typer av problemhy kan alltså variera och komma och gå. Därför är det viktigt att behandla sin hud på ett sådant sätt som gör att den naturliga balansen som varken orsakar torr eller oljig hy återställs.

Områden

T-Zonen

T-zonen som omfattar pannan, näsan och hakan kan vara både torr och fet vid blandhy.

Panna

Pannan är en del av t-zonen och skulle tillexempel den kunna vara torr medan hakan eller kinderna upplevs oljigare.

Näsa

Näsan är en del av t-zonen och skulle tillexempel den kunna vara oljigare medan kinderna upplevs torrare.

Haka

Hakan är en del av t-zonen och skulle tillexempel kunna vara torr medan kinderna upplevs oljigare.

Kinder

Det är vanligt vid blandhy att dina kinder är torra medan t-zonen upplevs lite oljigare.

Hals

Även om man kanske inte tänker lika mycket på halsen som en del av sin problemhy så kan även den vara torr eller fet.

Kännetecken

Pormaskar

När porerna börjar producera extra talg under tonåren täpps vissa porer igen. Bland annat på grund utav att det produceras för mycket talg. När detta sker skapas pormaskar för att innehållet i porerna inte kan sippra ut ordentligt. Du drabbas oftast av pormaskar i T-zonen men också på kinderna och halsen.

Förstorade porer

En fet hy kan ha större porer eftersom den producerar mer talg. Talget finns i porerna och när det produceras för mycket vidgas porerna och blir större.

Torr hy vid vissa områden i ansiktet

Områden som är torra är ofta lite rödare. Här kan huden flagna eller fjälla bort. Det kan också klia och svida lite. Huden kan vid de här partierna kännas stram. Det kan också uppstå små sprickor vilket orsakas av det torra.

Yttorr

Flera områden på din hud kan upplevas strama, röda och irriterade. Yttorhet beror på avsaknad av fukt. Det är väldigt vanligt och kan vara säsongsbaserat. Det är till exempel vanligt att man blir torrare under vinterhalvåret.

Behandling

När det kommer till att behandla blandhy strävar man efter att skapa en jämnare balans i huden. En blandhy behöver olika typer av behandling och olika typer av produkter för sina olika problem. Man kan till exempel inte behandla torr hy och fet hy på samma sätt.

Vi på Acnespecialisten använder oss av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att starta med en gratis hudkonsultation där vi tar reda på vilka typer av problemhy just din blandhy har och vilka produkter som på bästa sätt kan hjälpa dig.

Därefter utför vi rekommenderad behandling. Vid blandhy är det en porrengöring som öppnar upp och rengör på djupet. Det blir den bästa möjliga starten på din resa mot en problemfri hy. Sedan är det upp till dig att med hjälp av den personliga hudvårdsrutin du tilldelats av din hudterapeut återskapa hudens naturliga balans och på sikt hålla den under kontroll.

Klicka på steg 1 här nedan för att påbörja din resa mot en problemfri hy!

Populära Frågor

Hur vet jag att jag har blandhy och inte bara är lite torr?

Om du upplever att du bara är torr på vissa partier av ditt ansikte, är det förmodligen så att du har hudtypen blandhy. För att veta säkert, boka en kostnadsfri konsultation hos oss så hjälper vi dig ta reda på vilken hudtyp du har, och vad just din hy behöver.

Varför har jag blandhy?

Blandhy är den vanligaste av hudtyper och är, precis som alla andra hudtyper, någonting som ligger i ens DNA. Därför är det viktigt att använda sig av hudvårdsprodukter som är avsedda för just blandhy, och inte förvärrar problemet. Det är vanligt att man inte är medveten om sin hudtyp, och därför behandlar med helt fel produkter. Boka en kostnadsfri hudkonsultation, så hjälper vi dig ta reda på vilken hudtyp just du har.

Hur blir jag av med min blandhy?

Eftersom hudens balans ser olika ut på olika områden i ansiktet vid blandhy, behöver man utföra en behandling som neutraliserar områdena till sina normala nivåer. Vi utför en porrengöring, för att på djupet rengöra och öppna upp porerna. Sedan är det upp till dig att bibehålla den återställda balansen med hjälp av rätt hudvårdsprodukter.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation