Chat with us, powered by LiveChat

Pormaskar

Pormaskar kan också kallas för stora porer, öppna komedoner, stängda komedoner och porig hy. Här läser du mer om vad det är och vilken behandling som är effektiv mot problemet. Vi rekommenderar alltid att börja med en kostnadsfri konsultation. Där skräddarsyr vi en behandlingsplan för dig som vill bli av med pormaskar.

Konsultation - Pormaskar
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Pormaskar
995 kr - 60 minuter

Ta bort pormaskar i 3 steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks din pormaskar. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en behandlngsplan åt dig.

Konsultation - Pormaskar
Gratis - 20 Minuter
Steg 2

Anpassad portömning

Vi rengör huden grundligt och tömmer porerna. Detta är viktigt att få bort inflammationerna som fräter på huden och orsakar acneärr i form av gropar och fläckar.

Behandling - Pormaskar
995 kr - 60 minuter
Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

För att bli av med dina pormaskar tar din hudterapeut fram en skräddarsydd hudvårdsrutin anpassad för just din hy. Det är viktigt att behandla & balansera huden dagligen.

Produkter - Pormaskar
1595 kr - Paket

Vad är pormaskar?

Pormaskar är ett resultat av en process som startas i acnebenägna porer där hudceller inte faller bort som de ska. Men varför får man pormaskar? Jo, bildandet sker när döda hudceller klumpas ihop nere i poren samtidigt som nya celler produceras snabbare än vad de gör i icke acnebenägna porer. Den ökade talgproduktion gör det trångt eller stängt i porens mynning. Sedan härsknar talget och en bakterie som heter propionibacterium acnes hittar dit.

Bakterien gör att talget i kombination med hudcellerna omvandlas till en aggressiv fettsyra. Syran irriterar, skadar och fräter på huden. Huden försöker skydda sig mot fettsyran och skapar då en inflammation som är den pormask du ser på din hud.

Pormaskar – Behandling

En effektiv behandling mot pormaskar rengör inte bara porerna, utan stoppar även överproduktionen av talg. Så, hur får man bort pormaskar på lång sikt? Hos oss startar du alltid med en gratis hudkonsultation. Vid detta tillfälle tar vi reda på vilken slags problemhy du har och vilka produkter som kan hjälpa dig på bästa sätt.

Därefter utförs en behandling på din hy som valts ut för just din problemhy. När det kommer till pormaskar behandlar vi detta med en porrengöring. Vi ångar upp huden, rengör på djupet och klämmer ut innehållet i porerna. Det har visat sig effektivt för att behandla pormaskar.

Därefter är det upp till dig att ta hand om din hy. Till din hjälp har du hudvårdsrutinen som du fått av din hudterapeut. Rutinen återskapar hudens naturliga balans – och bibehålla den på sikt. Välkommen att boka in vår pormask-behandling i Stockholm!

Konsultation - Pormaskar
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Pormaskar
995 kr - 60 minuter

Pormaskar resultat - Före & efterbilder

Fler resultat

Kännetecken

Koncentrerat i T-zonen

T-zonen är det område i ansiktet som innefattar panna, näsa och haka. Det är vanligt att pormaskar och andra ovälkomna gäster dyker upp här, men det kan också vara spritt på kinderna.

Yttorr

Flera områden på din hud kan upplevas strama, röda och irriterade. Yttorhet beror på avsaknad av fukt. Det är väldigt vanligt och kan vara säsongsbaserat. Det är till exempel vanligt att man blir torrare under vinterhalvåret.

Förstorade porer

Förstorade porer är en konsekvens av dina pormaskar. Porerna blir vidgade på grund av allt överflödigt talg och döda hudceller som täpper till porens mynning. Du ser dina porer tydligare för att de helt enkelt blir större av allt det som bildas i dem.

Frågor om vår behandling mot pormaskar

Hur får man bort pormaskar?

Genom att behandlas med en porrengöring rensas dina porer och töms på sitt överflödiga innehåll. På så vis återställs balansen och i kombination av behandlingen och rätt hudvårdsprodukter kan du förvänta dig att både bli av med dina pormaskar och att hudens naturliga balans återställs.

Fungerar vår behandling mot pormaskar på både svarta & vita pormaskar?

Ja. Porrengöring är i huvudsak behandlande mot svarta och vita pormaskar men kan även vara bra mot andra problem. Eftersom det är i porerna många problem uppstår, som finnar till exempel, kan det i flera fall vara effektivt med en grundlig rengöring.

Kommer mina pormaskar försvinna helt efter behandlingen?

Problemhy går tyvärr inte att bota. Men genom att behandla rätt och att använda sig av hudvårdsprodukter anpassade efter sitt specifika hudproblem, kan man hålla huden i schack och på sikt se till att man blir kvitt problemet.

Hur lång tid tar det att få bort pormaskar?

Hur snabbt du kan få resultat är individuellt. Men vår vision är att du ska uppleva förbättring efter 1-3 veckor. Men behandlingen gör inte nytta ensam. Lika viktigt som det är att du genomgår den rekommenderade behandlingen är det att du själv behandlar med den hudvårdsrutin du har rekommenderats. Förbättring och resultat uppnås av kombinationen och av att du fortsätter ta hand om din hy. Skulle det inte vara så, är det viktigt att du tar kontakt med din hudterapeut så ni tillsammans kan se över dina rutiner och de produkter som du använder.

Är vita pormaskar samma sak som milier?

Nej, det enda som möjligtvis är samma är färgen. Milier är inkapslade keratincystor. De saknar helt och hållet poröppning och går därför inte att klämma på samma sätt som en pormask.

Välj Klinik

Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation