Stora porer

Stora porer kan också kallas för vidgade porer, förstorade porer, öppna komedoner, stängda komedoner och porig hy. Här kollar vi närmare på vad det är och hur du kan behandla problemet. Hos oss börjar du alltid med en kostnadsfri konsultation. Där tar en hudspecialist fram en skräddarsydd behandlingsplan åt dig.

Konsultation - Stora porer
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Portömning mot stora porer
995 kr - 60 minuter
Behandling - Microneedling mot stora porer
2395 kr - 50 Minuter
Behandling - Kemisk peeling mot stora porer
1295 kr - 60 minuter

Vad är stora porer?

Stora porer, eller komedoner som är den medicinska termen, uppstår vanligtvis i tonåren då kroppen börjar producera manligt könshormon och talg. Även om det kallas för manligt könshormon produceras det av båda könen, men på olika ställen i kroppen. Du kan få både vita komedoner och svarta komedoner.

Din hud innehåller flera pyttesmå öppningar som kallas för porer. I porerna produceras talg som i grunden är ett bra fett. I vissa acnebenägna porer startar en process där döda hudceller inte faller bort som de ska. De döda hudcellerna klumpas ihop nere i poren samtidigt som nya hudceller tillkommer. Orsaken är en överproduktion av talg och resultatet blir att porens mynning blir trång eller täpps igen helt. Det leder till att talget härsknar och en bakterie vid namn propionibacterium acnes hittar dit.

Talget och bakterien bildar en aggressiv fettsyra som skadar huden. Huden vill skydda sig mot fettsyran och skapar en inflammation. Pormaskar/stora porer är ett faktum.

För att hålla stora porer borta på lång sikt krävs ett långsiktigt arbete med att återställa hudens balans. Du får effektivast resultat om du kombinerar rätt behandlingar utifrån din hy med en personlig hudvårdsrutin. Det hjälper vi på Acnespecialisten dig med.

Så kan du angripa förstorade porer

Vi på Acnespecialisten erbjuder olika behandlingar mot förstorade porer. På vår kostnadsfria konsultation får du träffa en hudspecialist som skräddarsyr en behandlingsplan utifrån hur dina problem ser ut. Sedan är det dags att boka in själv behandlingen. Följande behandlingar kan bli aktuella för dig:

  • Portömning (rengör dina porer på djupet)
  • Microneedling (förbättrar hudens struktur och kondition)
  • Kemisk peeling (behandlar huden med exfolierande syror)

Läs mer om dessa metoder på vår sida om att behandla stora porer.

Välj Klinik

Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation