Chat with us, powered by LiveChat

Melasma

Kan också beskrivas som bruna fläckar på huden, fläckar på huden och hudfläckar. Här förklarar vi vad som identifierar pigmentfläckar, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.

Konsultation - Melasma
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Melasma
1995 kr - 30 minuter

Ta bort pigmentfläckar i 2 steg

Steg 1

Gratis pigmentfläcks konsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks dina pigmentfläckar. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en behandlngsplan åt dig. Du får även en personlig hudterapeut som hjälper dig genom hela behandlingen.

Konsultation - Pigmentfläckar
Gratis - 20 Minuter
Steg 2

Anpassad pigmentfläcksbehandling

Efter att vi har analyserat din hy utför vi anpassade behandlingar efter din typ av pigmentfläckar. Vi jobbar med en metod som heter kemisk peeling där man effektivt behandlar och jämnar ut hudtonen.

Behandling - Pigmentfläckar
1995 kr - 50 minuter

Vad är melasma?

Pigmentfläckar uppenbarar sig oftast i ansiktet men kan även dyka upp på andra ställen på kroppen. Kinderna och pannan är vanligt drabbade områden. De kan vara både mörkt bruna, ljust bruna och helt vita.

Pigmentfläckar i ansiktet och på kroppen är helt ofarliga men det är lätt att man stör sig på dem ur ett estetiskt syfte. Pigmentfläckar kan bero på hormonella förändringar i kroppen men det kan också orsakas av solskadad hy.

Typer av pigmentfläckar

Pigmentfläckar Melasma

Kännetecken

Ojämna mörka och ljusa fläckar

Pigmentfläckar kan ha olika färg och upplevas som både mörka och ljusa. De sprider sig oftast i ansiktet men kan också uppenbara sig på andra delar av kroppen.

Mustasch

Melasma, som är en typ av pigmentfläck, uppstår vid solskadad hy. Det uppenbarar sig ofta på överläppen ungefär som en mustasch.

Kartmönster i ansiktet

Kloasma, som är en typ av pigmentfläck, uppstår vid hormonella förändringar. Det uppenbaras ofta som ett kartmönster över ansiktet.

Konsultation - Melasma
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Melasma
1995 kr - 50 minuter

Hur blir man av med melasma?

Melasma kan i vissa fall behandlas med hjälp av rätt hudvårdsprodukter. Om det inte skulle vara en hjälpande metod använder man sig utav en särskild laser för att ta bort fläckarna direkt.

Vi på Acnespecialisten använder oss av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att utföra en konsultation för att titta närmare på problemets omfattning.

Sedan utför vi rekommenderad behandling och går tillsammans med dig igenom vilka hudvårdsprodukter som är bäst anpassade för dig och din problemhy och som du ska använda för att undvika att problemet återkommer.

Konsultation - Melasma
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Melasma
1995 kr - 50 minuter

Vanliga frågor

Varför får jag pigmentfläckar?

Pigmentfläckar kan bero på lite olika saker. Det är särskilt vanligt att de dyker upp på huden under graviditet eller vid användning av preventivmedel. Det kan nämligen vara hormonernas obalans som orsakar pigmentfläckar. Hög grad av exponering mot stark sol kan också orsaka att hudens pigment förändras.

Hur kan jag bli av med mina pigmentfläckar?

I vissa fall kan det hjälpa att behandla med rätt typ av hudvårdsprodukter. I andra fall kan man behöva använda sig utav laser, IPL. Boka en kostnadsfri hudkonsultation hos oss så vi kan hjälpa dig att identifiera ditt problem och den behandling som bäst kommer att fungera för dig.

Kan huden reagera negativt på kemisk peeling?

Inte i de fall att den utförs korrekt. Kemisk peeling handlar med syra och därför är det väldigt viktigt att din hy får vad den behöver. Därför måste du alltid boka en kostnadsfri hudkonsultation innan du genomgår behandling.

Hur många behandlingar behövs?

Det är viktigt att låta huden läka ordentligt efter en kemisk peeling. Hur många som behövs är däremot olika - beroende på vad syftet med behandlingen är. Din hudterapeut kommer att förklara precis vad som gäller för just dig och din hy.

Varför är kemisk peeling bra?

Det beror på. Kemisk peeling kan vara bra på olika sätt, men ibland passar det bättre med en annan behandling. Kemisk peeling botar i sig inte problemhy, utan är mer utav en sorts extra behandling. Därför ska du alltid boka en kostnadsfri hudkonsultation i de fall att du är osäker på vad just din hy behöver.

Välj Klinik

Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation