Chat with us, powered by LiveChat

Pigmentfläckar

Kan också beskrivas som bruna fläckar på huden, fläckar på huden och hudfläckar. Här förklarar vi vad som identifierar pigmentfläckar, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.


Vad är pigmentfläckar?

Pigmentfläckar uppenbarar sig oftast i ansiktet men kan även dyka upp på andra ställen på kroppen. Kinderna och pannan är vanligt drabbade områden. De kan vara både mörkt bruna, ljust bruna och helt vita.

Pigmentfläckar i ansiktet och på kroppen är helt ofarliga men det är lätt att man stör sig på dem ur ett estetiskt syfte. Pigmentfläckar kan bero på hormonella förändringar i kroppen men det kan också orsakas av solskadad hy.

Områden

Panna

Pannan utför ett stort område av ansiktet och därför kan pigmentfläckar uppfattas extra tydligt här.

Överläpp

Det uppkommer ofta pigmentfläckar på överläppen vid Melasma, ett tillstånd då huden är solskadad. Det kan liknas vid en mustasch.

Kinder

Kinderna utför ett stort område av ansiktet och därför kan pigmentfläckar uppfattas extra tydligt här.

Ansiktet

Pigmentfläckar kan uppstå i hela ansiktet.

Kännetecken

Ojämna mörka och ljusa fläckar

Pigmentfläckar kan ha olika färg och upplevas som både mörka och ljusa. De sprider sig oftast i ansiktet men kan också uppenbara sig på andra delar av kroppen.

Mustasch

Melasma, som är en typ av pigmentfläck, uppstår vid solskadad hy. Det uppenbarar sig ofta på överläppen ungefär som en mustasch.

Kartmönster i ansiktet

Kloasma, som är en typ av pigmentfläck, uppstår vid hormonella förändringar. Det uppenbaras ofta som ett kartmönster över ansiktet.

Hur blir man av med pigmentfläckar?

Pigmentfläckar kan i vissa fall behandlas med hjälp av rätt hudvårdsprodukter. Om det inte skulle vara en hjälpande metod använder man sig utav en särskild laser för att ta bort fläckarna direkt.

Vi på Acnespecialisten använder oss av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att utföra en IPL-konsultation för att titta närmare på problemets storlek. IPL är den behandling som används för att lasra bort fläckarna.

Sedan utför vi rekommenderad behandling och går tillsammans med dig igenom vilka hudvårdsprodukter som är bäst anpassade för dig och din problemhy och som du ska använda för att undvika att problemet återkommer.

Klicka på steg 1 här nedan för att påbörja din resa mot en problemfri hy!

Vanliga frågor

Varför får jag pigmentfläckar?

Pigmentfläckar kan bero på lite olika saker. Det är särskilt vanligt att de dyker upp på huden under graviditet eller vid användning av preventivmedel. Det kan nämligen vara hormonernas obalans som orsakar pigmentfläckar. Hög grad av exponering mot stark sol kan också orsaka att hudens pigment förändras.

Hur kan jag bli av med mina pigmentfläckar?

I vissa fall kan det hjälpa att behandla med rätt typ av hudvårdsprodukter. I andra fall kan man behöva använda sig utav laser, IPL. Boka en kostnadsfri hudkonsultation hos oss så vi kan hjälpa dig att identifiera ditt problem och den behandling som bäst kommer att fungera för dig.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation