Åldrande hy

Kallas också för mogen hy och kan jämföras med rynkor. Här förklarar vi vad som identifierar åldrande hy, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.


Vad är åldrande hy?

Huden består av tre lager. Överhuden, läderhuden och underhuden. Läderhuden är det hudlager som ansvarar för hudens spänst och elasticitet. Avsaknaden av det, är förklaringen till varför man får rynkor. Läderhuden arbetar med kollagen och elastin som är två viktiga proteiner. Proteinerna i kombination med hyalonsyra ska tillsammans bibehålla hudens fukt och hjälpa den stå emot inre och yttre påfrestningar.

Med tiden sjunker hudens nivå av de två proteinerna och huden får linjer och rynkor samtidigt som den blir både slappare och tunnare. Huden har åldrats och beskrivs då som mogen hy. Den här processen är naturlig och någonting som sker hos alla människor förr eller senare. Det går inte att undvika, men det går att åtgärda!

Områden

Ansikte

Mogen hy framkommer främst i ansiktet. Du kan drabbas av rynkor och fina linjer. Även om hela huden åldras så är det alltid lättare att märka skillnad i sitt ansikte än på andra ställen av kroppen.

Kännetecken

Slapp och tunn hy

När proteinnivån av kollagen och elastin blir mindre gör det att hudens spänst och elasticitet blir sämre. Proteinet tillverkas på naturlig väg i kroppen och tillverkningen avtar ju äldre man blir.

Synliga linjer och rynkor

När proteinnivån av kollagen och elastin blir mindre gör det att hudens spänst och elasticitet blir sämre. Huden blir då tunnare och linjer och rynkor har lättare för att träda fram.

Torr Hy

Fuktnivån avtar naturligt och därför blir din hy torrare med tiden. Det krävs att du återfuktar mer på egen hand med hjälp av rätt, kompenserande produkter.

Åldersfläckar

Det kommer, som man hör på namnet, med åren och är en slags blandning av hormonell- och solskadad hy. Åldrande hy uppstår hos både män och kvinnor. Det är en vanlig form av någonting som kallas hyperpigmentering och uppträder som små fläckar på huden.

Hur blir man av med mogen hy?

Eftersom proteinerna och syran som ska skydda huden avtar naturligt med åren, måste man vid behandling av problemet tillföra det som din hy går miste om. Det gör man genom att använda sig av rätt hudvårdsprodukter.

Vi på Acnespecialisten använder oss av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att starta med en gratis hudkonsultation där vi tar reda på vilka typer av behov din hy har samt vilka produkter som på bästa sätt kan hjälpa dig att återfå hudens spänst och lyster.

Därefter utför vi rekommenderad behandling som ger dig bästa möjliga start på din resa mot en problemfri hy. Sedan är det upp till dig att med hjälp av den skräddarsydda hudvårdsrutin din hudterapeut tagit fram återskapa hudens naturliga balans och mata den med fukt och näring.

Klicka på steg 1 här nedan för att påbörja din resa mot en problemfri hy!

Vanliga frågor

Vad kan jag göra för att undvika att huden åldras?

Precis som du, så åldras huden naturligt. Det man kan göra är att bromsa processen, och se till att inte utsätta huden för onödig påfrestning. Genom att ha en bra hudvårdsrutin anpassad efter din hudtyp bibehåller hyn sin naturliga balans, och mår bättre. Var också försiktig när det kommer till exponering i solen. Genom att alltid använda solskyddsfaktor och inte bränna sig, undviker man rynkor, solskadad hy och ett åldrat utseende längre.

Varför åldras min hy?

Huden åldras, dels ärftligt, men också av yttre påfrestningar. Precis som att du växer och blir äldre, blir också din hy det och kvalitén försämras med åren. Det beror dels på att huden producerar mindre naturligt protein, som ger huden stadga och lyster, men det kan också ha med för mycket solexponering att göra. Det gäller att ta hand om sin hy, med rätt typ av hudvårdsprodukter, kan du fylla på med de ämnen som huden inte längre klarar av att producera i samma takt. På så vis, kan du reducera problemen och återuppbygga hudens balans.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation