Åldersfläckar

Kallas också för mogen hy, åldrande hy, solfläckar och hyperpigmentering


Vad är åldersfläckar?

Åldersfläckar är ett resultat av att du och din hy blir äldre och mognare. Det är en vanlig form av hyperpigmentering, som det kallas, och uppträder som små platta fläckar i huden. De kan vara både ljusbruna och mörkbruna. Åldersfläckar är särskilt vanligt i ansiktet.

Huden åldras naturligt. Hudens protein kollagen och elastin produceras naturligt i hyn och hjälper till att bibehålla elasticitet och fukt. Med tiden avtar produktionen och man måste hjälpa huden på traven. Andra orsaker till åldersfläckar kan vara att huden utsatts för mycket och stark exponering av sol. Det kan också bero på att kroppen utstår stora hormonella förändringar, till exempel vid en graviditet.

Områden

Ansikte

Åldersfläckar visar sig i ansiktet. De kan vara både mörkbruna och ljusbruna i färgen.

Kännetecken

Slapp och tunn hy

När proteinnivån av kollagen och elastin blir mindre gör det att hudens spänst och elasticitet blir sämre. Proteinet tillverkas på naturlig väg i kroppen och tillverkningen avtar ju äldre man blir.

Synliga linjer och rynkor

När proteinnivån av kollagen och elastin blir mindre gör det att hudens spänst och elasticitet blir sämre. Huden blir då tunnare och linjer och rynkor har lättare för att träda fram.

Torr hy

Fuktnivån i huden avtar naturligt med åren och därför blir din hy torrare med tiden.

Mörka fläckar

Åldersfläckar uppenbarar sig som platta ljus- eller mörkbruna fläckar i ansiktet. De syns tydligare ju ljusare hy du har. En mörkhyad person kommer alltså inte att se sina åldersfläckar lika tydligt, om än alls.

Hur blir man av med åldersfläckar?

Eftersom proteinerna och syran som ska skydda huden avtar naturligt med åldern måste man vid behandling av problemet tillföra det som din hy går miste om. Det gör man via att använda sig av rätt hudvårdsprodukter. När det kommer till åldersfläckar kan man också behandla med IPL för att bli kvitt dem. IPL är starka ljusimpulser som behandlar de celler i din hud som innehåller för mycket pigment.

Vi på Acnespecialisten använder oss av en metod som identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att starta med en gratis hudkonsultation där vi tar reda på vilka typer av behov din hy har samt vilka produkter som på bästa sätt kan hjälpa dig att återfå hudens spänst och lyster.

Därefter utför vi rekommenderad behandling som ger dig bästa möjliga start på din resa mot en problemfri hy. Sedan är det upp till dig att med din skräddarsydda hudvårdsrutin framtagen av din hudterapeut återskapa hudens naturliga balans samt mata den med fukt och näring.

Klicka på steg 1 här nedan för att påbörja din resa mot en problemfri hy!

Vanliga frågor

Varför får jag åldersfläckar?

Åldersfläckar är ofta en naturlig del av att huden åldras och någonting som de flesta drabbas av. De framträder som platta ljust eller mörkt bruna prickar på huden. Med tiden avtar hudens naturliga produktion av proteinerna som ger huden stadga och lyster och då är huden mer mottaglig mot yttre, och inre, påfrestningar. Det är viktigt att vara försiktig med huden vid exponering av sol då för hårt solande kan bidra till pigment-förändringar i huden.

Hur blir jag av med mina åldersfläckar?

I vissa fall kan man reducera åldersfläckar genom att tillföra det som huden saknar. Med åren avtar produktionen av fukt och hudens naturliga proteiner,och genom att använda produkter rika på sådana faktorer kan man reducera åldersfläckar. Man kan också använda sig av IPL, intensivt pulserande ljus, för att ta bort större mer omfattande områden.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation