Chat with us, powered by LiveChat

Solskadad hy

Kallas också för melasma och kloasma. Här förklarar vi vad som identifierar solskadad hud, varför problemet uppstår och hur vi kan hjälpa dig att behandla det.


Vad är solskadad hy?

Solskadad hy sker i samband med överexponering av sol. Det är alltså någonting som kan drabba vem som helst. Huden blir då grövre och kan lätt uppfattas som torr. Pigmenteringen på huden ser ojämn ut och ytliga blodkärl kan förekomma.

Solskadad hy uppstår som en konsekvens av för mycket hårt solande men kan också bero på att solen kommit i kontakt med kemiska preparat, tillexempel medicin, smink och parfym. Då kallas det för melasma, som är en typ av pigmentfläck. Melasma är ofta hormonellt och kan uppstå överallt, både på stora och små ställen. Överläppen är tillexempel ett vanligt område för melasma. Melasma kan tyvärr inte behandlas med hjälp av IPL.

Områden

Ansikte

Ansiktet är känslig för överexponering av sol och speciellt om man är ljus i hudtonen. Därför drabbas ansiktet lättare och hyn blir solskadad.

Hals

Huden på halsen kan också drabbas och bli solskadad. Precis som ansiktet så exponeras halsen för mycket sol.

Kännetecken

Mörka eller vita fläckar

Solskadad hy uppenbarar sig i att pigmenteringen i ansiktet blir ojämn. Det upplevs som mörka eller vita fläckar.

Ojämn fuktbalans

Huden kan uppfattas som torr då den är solskadad.

Hur blir man av med solskadad hy?

Solskadad hy är oftast ofarligt men det är vanligt att man tycker att fläckarna som uppstår är estetiskt störande. För att behandla används IPL. Det är intensiva ljusimpulser som tar bort fläckarna effektivt.

Vi på Acnespecialisten använder oss av en metod som först identifierar problemet, åtgärdar det och på sikt håller det under kontroll. Det första steget är att göra en kostnadsfri IPL-konsultation för att titta närmare på problemets storlek.

Sedan utför vi rekommenderad behandling och går tillsammans med dig igenom vilka hudvårdsprodukter som är bäst anpassade för dig och din problemhy. Du tilldelas en skräddarsydd hudvårdsrutin av din personliga hudterapeut. Den ska sedan användas dagligen för att bibehålla hudens naturliga balans och motverka att nya fläckar uppstår.

Klicka på steg 1 här nedan för att påbörja din resa mot en problemfri hy!

Vanliga frågor

Är det farligt att sola för den med solskadad hy?

För mycket hårt solande som leder till att huden bränns är farligt i sig. Huden har lättare att få rynkor och den som bränt sig mycket i solen löper större risk att drabbas av både solfläckar och i värsta fall hudcancer. Man ska alltid komma ihåg att smörja sig ordentligt då man exponerar huden för sol. På så vis förebygger man att huden drabbas ännu hårdare i framtiden samtidigt som man skyddar den hud som man har nu.

Kan solskadad hy vara farligt?

Ju mer din hud utsätts för hård exponering av sol desto större är risken att drabbas av solskadad hy, men också av hudcancer. Det är väldigt viktigt att alltid skydda huden med solskyddsfaktor för att förebygga och reducera risken att drabbas. Den hy som redan är solskadad är oftast ofarlig och går att behandla bort med rätt produkter.

Kan det leda till cancer?

Att exponera huden för mycket stark sol utan att smörja sig är aldrig bra. När huden bränns ökar risken för både solskadad hy och hudcancer. Däremot kan den redan solskadade hyn som du ser i ditt ansikte i sig inte orsaka cancer i efterhand.

Problemfri Hy i 3 Steg

Steg 1

Gratis hudkonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks och identifieras din hudtyp. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en hudvårdsrutin åt dig. Rutinen är personligt anpassad efter dig och din problemhy.

Steg 2

Anpassad behandling

Den hudspecialist du konsulterat med blir din egen personliga hudterapeut som alltid finns tillgänglig för frågor och funderingar. Din resa mot en bättre hy startar sedan med den behandling som rekommenderats för din hudtyp och ditt specifika problem.

Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

Använd den hudvårdsrutin som hudspecialisten tagit fram dagligen. Den är speciellt anpassad efter dig för att möta de behov som din hy har. Om produkterna används rätt, kommer du bli av med dina problem och motverka att nya uppstår.

Våra kunders resultat

Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av acne
Uppnått resultat efter 2 månaders behandling av rosacea
Fler resultat
Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation