Hormonell Acne

Kan också kallas för akne, finnar, tonårsacne eller vuxenacne. Här förklarar vi vad acne är, vilka olika typer av acne det finns och hur du mest effektivt blir av med din acne.

Konsultation - Hormonell Acne
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Hormonell Acne
995 kr - 60 minuter

Behandla hormonell acne i 3 steg

Steg 1

Gratis acnekonsultation

I ett personligt möte med en hudspecialist undersöks din acne. Vi tar före-bilder på din hud, rekommenderar en behandling samt skräddarsyr en behandlngsplan åt dig.

Konsultation - Acne
Gratis - 20 Minuter
Steg 2

Anpassad acnebehandling

Vi rengör huden grundligt och tömmer porerna. Detta är viktigt att få bort inflammationerna som fräter på huden och orsakar acneärr i form av gropar och fläckar.

Behandling - Acne
995 kr - 60 minuter
Steg 3

Personlig hudvårdsrutin

För att bli av med din acne tar din hudterapeut fram en skräddarsydd hudvårdsrutin anpassad för just din hy. Det är viktigt att behandla & balansera huden dagligen.

Produkter - Acne
1295 kr - Paket

Vad är hormonell acne?

All acne är i grund och botten hormonell. Det är androgena könshormonet som är boven i dramat och som är grundorsaken till hormonell obalans vilket leder till acne. Problemet brukar uppstå under tonåren men uppmärksammas främst som ”hormonell” acne när det uppstår i vuxenålder och kallas därför ofta för vuxenakne. Läs mer om vuxenacne

Kvinnor drabbas mer av ”hormonell” acne då de generellt sett har lägre hormon nivåer, det gör att dem påverkas mer av hormonella svängningar. Män å andra sidan har en högre normalnivå och påverkas därför inte lika mycket av temporära hormonella svängningar.

Det finns många myter om att hormonell acne endast uppstår på vissa delar av kroppen, men i själva verket är det olika för alla och vissa får acne i ansiktet, medan andra får problem på bröstet eller på ryggen.

Vad triggar hormonell acne?

Stress

Stress har större påverkan på kroppen än vad man tänker sig, och är därför en av de största triggande faktorerna till hormonell acne. Dock krävs ingen stor händelse för att kicka igång den hormonella acnen, utan det räcker med en enskild tillställning för att stressnivån i kroppen ska öka. Allt från en fest eller ett bröllop, arbetsintervju, flytt till en annan stad eller ett bråk kan räcka för att stressen ska påverka kroppen.

Men det krävs inte en plötsligt händelse för att kroppens stressnivåer ska öka. Det kan även ske under en mer långvarig period såsom vid psykisk ohälsa. Denna påfrestning orsakar ofta stress som leder till finnar, och finnarna leder ofta till mer stress. Det blir som en ond cirkel där problemet bara blir värre och värre. Läs mer om stress & acne

Puberteten - Hormoner

Puberteten orsakas av att kroppen börjar producera könshormonet och är därför en period av stora förändringar för kroppen. Under denna period drabbas nästan alla av tonårsacne och ungdomsfinnar i olika utsträckning. Denna påverkan är inte bara fysisk utan också psykisk och det är därför viktigt att förstå vad hormonell acne är och hur problemet kan behandlas effektivt. Läs mer om tonårsacne

Graviditet

Under graviditeten utsätts kroppen för stora förändringar, inte minst hormonerna som rusar i kroppen. Hormonnivåerna hamnar ofta ur balans och detta triggar i sin tur den hormonella acnen.

PMS | Mens

Hormonnivåerna i kroppen följer månadscykeln och detta gör att kroppen under vissa perioder har väldigt mycket hormoner, och under andra perioder väldigt lite. Då kroppen normalt har låga nivåer av hormoner blir förändringen därför väldigt stor vilket triggar igång hormonell acne.

Klimakteriet

Precis som under puberteten förändras kroppen mycket under klimakteriet. Produktionen av hormoner förändringar vilket på nytt förändrar huden, vilket antingen kan vara slutet av hormonell acne, eller orsaka att nya problem uppstår.

P-piller

P-piller kan vara både bra och dåligt för en acnebenägen hy. Olika p-piller innehåller olika sorters hormon vilket påverkar huden på olika sätt. Dock är alla olika och ett p-piller som förbättrar acnen för en person, kan förvärra acnen för en annan. Därför är p-piller tyvärr inte en effekt behandlingsmetod mot hormonell acne eftersom det är svårt att veta vilket piller som fungerar bäst för just dig.

Hur behandlar man hormonell acne?

Lyckligtvis går hormonell acne att behandla effektivt. Även om du inte kan ta bort dina hormoner, så kan du behandla problemen dem orsakar. Vi börjar alltid med en kostnadsfri hudkonsultation där du blir tilldelad en personlig hudterapeut som tar fram en individuell behandlingsplan för just din hormonella acne.

Konsultation - Hormonell Acne
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Hormonell Acne
995 kr - 60 minuter

Övriga tips mot hormonell akne

För att må bra krävs det att vi sover regelbundet, äter rätt kost, tränar och motionerar. När vi mår bra och tränar regelbunden stimulerar vi hormonerna på rätt nivå och får en positiv effekt på hud och hälsa. Huden och kroppen mår också bra av att dricka mycket vatten samt tillföra vissa kosttillskott, då rekommenderar vi Zink och Vitamin B5.

Acne resultat - Före & efterbilder

Fler acne resultat
Konsultation - Hormonell Acne
Gratis - 20 Minuter
Behandling - Hormonell Acne
995 kr - 60 minuter

Välj Klinik

Ready to start treatment? Ready to start treatment?
Gratis Hudkonsultation

Redo att sätta igång?

Ja! Vi börjar med en gratis hudkonsultation där vi identifierar vilken typ av problemhy du har. Därefter behandlar vi och guidar dig fram till en rutin med hudvård som passar bäst för dig och din hy.

Gratis Hudkonsultation
Online Konsultation

För långt till kliniken?

Inga problem! Om du inte har möjlighet att besöka oss för en konsultation kan du alltid göra en konsultationen online. Vi gör på precis samma sätt, fast via nätet. Alla ska ha möjligheten att nå en problemfri hy!

Online Konsultation